Day 7 : A Photo Of An Animal You'd Love To Keep As A Pet

DAY 7 : A PHOTO OF AN ANIMAL YOU'D LOVE TO KEEP AS A PET

Assalamualaikum

Hari ke tujuh dalam bulan April. Tajuk kali ni adalah gambar haiwan yang zati suka untuk jadikan haiwan peliharaan. Zati suka juga binatang ni , contoh kucing , ular , sugar glider, dan hamster





Kat rumah zati ada bela kucing. Nama dia Shiro. Zati bela dia dari dia baru lahir lagi. Sebab tuan dianak buang, so zati ambik.Memang zati sayang sangat dengan shiro ni. Yela kan jaga dari kecil,belikan botol susu , susu kambing , dah macam baby. 



Sekrang dah besar dah shiro ni. Kuat cakar dia tu , tangan adik zati lah selalu jadi mangsa.


Ni Abu, tapi hilang dah


Dulu zati ada bela ular sawa. Tapi tak lama , sebab husband takut. Kalau dia nampak ular tu dalam rumah, dia tak kan masuk.


A post shared by Z E Т Т Y М O Ѕ Н Ι (@nurzetty_) on



A post shared by Z E Т Т Y М O Ѕ Н Ι (@nurzetty_) on
Ni la ular zati.Kecil lagi



A post shared by Z E Т Т Y М O Ѕ Н Ι (@nurzetty_) on

Okay stop cerita pasal ular , nanti korang geli pulak hehe. Zati tak pernah bela sugar glider. Teringin jugak, sebab dia cute. Hamster zati ada bela , tapi dah jual kat kawan sebab anak dia nak.



A post shared by Z E Т Т Y М O Ѕ Н Ι (@nurzetty_) on



okay lah tu je zati nak cerita. Terima kasih korang sudi baca !

5 comments:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.
    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  2. perghhhh ular sawaaaaaaaaaaaa. takut uiii. kalu azah jadi husband zati pun azah tak masuk rumah dah. hahaha. kat mana skrg ular tu? zati jual ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak jual hehe. Bagi kat kawan adik. Lagipon salah kalau bela sbb zati xde lesen.

      Delete