Comeback Giveaway by Raydah Alhabsyi

Dah lama zati tak join giveaway .. Okay hari ni zati nak join giveaway adik cute ni..

http://www.raydahalhabsyi.com/2017/11/comeback-giveaway-by-raydah-alhabsyi.html

Okay , siapa nak join klik je banner tu ye ..
Moga ada rezeki hehe

Ok bye!
Terima Kasih Sudi Baca

Ring Ring Ratna

Hahahah rajin betoi aku harini mengupdate hahaha .. sebenarnye banyak nak update maklum lah lama tak bukak blog ni. Okaylah berbalik pada tajuk *cheewwaaahhh  korang mesti nak tahu kan apa tu RING RING RATNA ... haaa tu zati ada join dekat radio Sinar .

Nak tahu hadiah apa zati dapat ? Zati dapat satu set produk Ratna Skincare yang bernilai RM120 beserta wang tunai RM150.. waaahhh kemain happy aku hahaha... yelaa benda senang kan sapa yang taknak..

zati dapat ni satu set beserta toner sekali


Korang nak join?? senang je tau rugi kalau tak join.. okay cara nya...

Korang bukak laman web Sinar Fm untuk daftar nama korang 
Klik link ni untuk daftar... Santai Sinar
Korang baca lah syarat dia apa semua...Lepastu korang isi lah form tu. Dah isi semua submit je. Nanti sinar fm akan call korang.

Okay dah daftar tu korang like page Ratna Skincare HQ ni untuk korang tahu kata kunci setiap minggu.

Okay dah siap semua korang just tunggu je sinar fm tu call hehe..zati haritu dalam seminggu jugak lah.. Alaa kan dia nak slogan best , korang create lah slogan yang best best sikit.. Mana lah tahu rezeki kan ..

Bila korang dah daftar ni korang kena rajin tengok Facebook Ratna Skincare HQ tu untuk tahu kata laluan nye..

Okay harap korang paham .. 
Selamat mencuba ye!

*pssssttt
kalau dah ada yang cuba dan menang share lah kat sini hehehe

Terima Kasih Sudi Baca

Kek Viral 2 Bahan

Mesti pelik kan dengar kek 2 bahan je.. Zati pon mula mula pelik jugak betul ke buat kek 2 bahan je?? Tapi bila dah tangok banyak yang viral dan banyak yang buat baru percaya hehehe...
Korang pernah buat tak? Zati tak pernah buat lagi . Insyaallah nak cuba jugak.

Okay lah malas nak cita panjang panjang jum tengok resipi nye .. Zati ambik resipi ni kat group MAHN
*kredit to ahli-ahli group masak apa harini
Bahan-Bahan :
~ 2 bungkus biskut Cream O yang panjang-panjang
~ 250ml susu dutch lady pure farm chocolate
 ~ Sedikit chocolate rice ( untuk deco )
Cara-Caranya :
1. Blender kan biskut & sedikit susu.  
2. Masukkan campuran biskut & susu ke dalam bekas
3. Isi air ke dalam pengukus.
    Bila air dah mendidih, letakkan campuran biskut & susu tadi ke dalam pengukus.
4.Tutup pengukus, gunakan api sederhana & kukus selama 20 minit.

Tips : Bila dah 20 minit, check kelembapan kek dengan garfu.
Kalau tak melekat, dah masak la tu.
Kalau melekat kat garfu, kulus lagi 5-10minit 
 Bila kek dah gebu, tutup api
 Deco kek dengan chocolate rice atau kalau rajin boleh buat coklat ganache 😋
Selamat mencuba! 😍

Kalau dah cuba bagi tahu okay!
Nanti Zati dah buat zati upload hehehe
Ok bye!


Terima Kasih Sudi Baca

Double Down


Sedap nyee lahaii
Haaaiii korang dah try ke KFC Zinger Double Down tuhhh...
Sedap tak ?? Zati belum try lagi .. Nampak macam sedap heheh..
Tapi bila tengok review kan ada jugak yang complain cakap masin lah , ayam kecik lah haihh macam macam lah ..
Tapi kan tapi kan ... heheheh.. mesti sedap punya lah hahha.. 
Kalau korang dah try share lah kat sini sedap ke idak... 

Terima Kasih Sudi Baca

Descendant Movie 2



Movie yang kedua
Haaaa... harini zati terlebih rajin hahaha.. Tu yang sanggup cari movie yang zati rasa best ni untuk korang ..
Bukan nya apa.. jap lagi kalau bagi movie seram karang takut pulak .. 
Okay tak payah cite panjang lah .. Korang yang dah tengok part 1 tu jom tengok part 2 ni pulak ..
Tak payah sinopsis lah ye hehhe ..
Zati bagi link je terus nih .. > Muah Sikit <
Ingat ekk make sure amek yang version 2 ..

Okay lah .. tak nak kacau korang layan movie hehehe..
Siapa ada link movie yang best tu share lah ye ..

Selamat menonton !

Terima Kasih Sudi Baca

Descendant Movie

Descendants Movie yang Pertama



Okay siapa pernah tengok movie ni yang pertama? Best kan?
Bagi siapa yang belum tengok movie ni zati share kan dia punya sinopsis ye..
DESCENDANTS akan mengikuti para keturunan dari karakter jahat Disney, seperti Mal (anak dari Maleficent), Evvie (anak dari the Evil Queen), Jayden (anak dari Jafar) dan Carlos De Vil (anak dari Cruella de Vil). Mereka akan menghadiri persiapan sekolah mereka bersama dengan keturunan dari karakter baik Disney seperti Ben (anak dari pasangan Belle dan Beast), Jane (anak dari Ibu Peri), Chad Charming (anak dari Cinderella) dan Audrey (anak dari Sleeping Beauty) di sebuah kerajaan yang dikenal sebagai Auradon.
Melihat kondisi itu, para orang tua jahat mereka, yang sedang diasingkan di sebuah pulau terpencil bernama Isle of Lost, melihat adanya peluang untuk membalas dendam. Tapi akankah anak-anak mereka mengikuti jejak kejahatan dari orang tua mereka?
DESCENDANTS dibesut secara live-action oleh Disney dan akan diarahkan oleh Kenny Ortega. Film ini dibintangi oleh Dove Cameron, Stephanie Bennett, Dan Payne, Cameron Boyce, Sofia Carson, Kristin Chenoweth, Brenna D’Amico, Dianne Doan, Zachary Gibson, Jedidiah Goodacre, Sarah Jeffer, Dejan Loyola, Maz Jobrani, Kathy Najimy, Melanie Paxson, Wendy Raquel Robinson dan Booboo Stewart.
Rencananya, DESCENDANTS akan dirilis di Disney Channel, saluran TV berbayar milik Disney pada juli 2015.

Hahaha macam bosan kan baca je .. Nak tengok cerita dia tak ?
Layan tau movie ni .. Nah ambik nih.. > Descendants 1<
Zati prefer ambik version 2 ye..

pssttt!!! jap g zati bagi link untuk movie yang kedua ye hehehe

Selamat Menonton !

Terima Kasih Sudi Baca

Movie

Siapa suka layan movie kat rumah je ?
Zati suka layan movie kat rumah je , sebab senang hehehe .
Tak payah nak beratur beli tiket bagai..
Korang ada ke laman web yang boleh dikongsikan dengan zati yang boleh layan movie?
Sebab zati suka layan movie omputeh ... So movie melayu zati kurang tahu web apa..
Nah zati bagi laman web tu supaya korang senang nak layan movie okay! 
Movie 
Klik je tu okay!
Korang boleh search je movie korang nak tengok.

Selamat bermovie ye heheh !

Kalau korang ada web atau link movie share lah kat zati ye !

Terima Kasih Sudi Baca

Siapa Singgah Blog Zetty?


Haaaaa... 
Siape singgah blog zetty??
Terkejut tau blogger terkenal singgah blog zetty..Siape kaki blog mesti kenal Lyssa kan. Ala blogger yang comei lotey tuh..Zetty suke singgah blog die sebab suke tengok tuto yang die ajar.Tapi zetty bangga sangat sebab Cik Kiut ni sudi singgah kat blog zetty yang tak seberapa ni.Terima kasih Lyssa .

Terima Kasih Sudi Baca

Long time no see

Lama nya tak update blog.Masih adakah kawan-kawan dalam ni? zati baru beli laptop tu yg boleh online tu. guna phone susah le.. :) 
sihat ke korang? zati sihat alhamdulillah :)
lame nye x buat tutorial hehehe.. rasanya ini sahaja kot entry kali ni sebab dah lame sgt tak update.. xtahu nak type ape hehe.
insyaallah nanti zati update lagi ye :)

Terima Kasih Sudi Baca